12/09/2021 13/09/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό ιερούργησε, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Στην Ενορία είθισται, τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, να τιμάται ιδιαιτέρως το γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής και η μαρτυρική μορφή του αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:    Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο Μυστήριο του Σταυρού.  «Ο Σταυρός είναι η αλήθεια και η...
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2021 - 13:05

Δεν υπάρχει Ρωμιοσύνη χωρίς Παρθενώνα, Αγία Σοφία, Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Δεν υπάρχει Ρωμιοσύνη χωρίς Παρθενώνα, Αγία Σοφία, Άγιο Όρος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό ιερούργησε, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Στην Ενορία είθισται, τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, να τιμάται ιδιαιτέρως το γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής και η μαρτυρική μορφή του αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο Μυστήριο του Σταυρού.  «Ο Σταυρός είναι η αλήθεια και η Ζωή Της ΕκκλησίαςΗ Αγία μας Εκκλησία θέλει να μας μυσταγωγήσει στο Μυστήριο του Σταυρού. Κατανοεί, ότι ο κόσμος λογικοκρατείται και δυσκολεύεται να προσεγγίσει το «σκάνδαλο» του Σταυρού. Ο Σταυρός του Κυρίου είναι η αιωνιότητα, αποτελεί τη φανέρωση της αγάπης του Θεού”.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των αδίκως πεσόντων και σφαγιασθέντων κατά την ημέρα του ξεριζωμού από τις πατρογονικές εστίες, από τη γη της Ιωνίας.

«Δεν υπάρχει Ρωμιοσύνη χωρίς Παρθενώνα, χωρίς Αγία Σοφία και Άγιον Όρος” τόνισε, ο Σεβασμιωτατος κατακλείοντας συγκινημένος το λόγο του.  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων