29/05/2023 29/05/2023 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Εύοσμο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι δυο νεαροί βλαστοί του πρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Καργιώτη, Βαγγέλης και Αναστάσης- Παντελεήμων και ο Ιωάννης Γώγος χειροθετηθήκαν από τα...
29 Μαΐου, 2023 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2023 - 11:14

Νεαπόλεως: «Ξαναχαρίζεται στους ανθρώπους ο ουρανός που η αμαρτία αποστέρησε»

Διαδώστε:
Νεαπόλεως: «Ξαναχαρίζεται στους ανθρώπους ο ουρανός που η αμαρτία αποστέρησε»

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Εύοσμο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι δυο νεαροί βλαστοί του πρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Καργιώτη, Βαγγέλης και Αναστάσης- Παντελεήμων και ο Ιωάννης Γώγος χειροθετηθήκαν από τα τίμια χέρια του Σεβασμιωτάτου σε αναγνώστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός κατακλύστηκε από νεαρούς γονείς και μικρά παιδιά.

Τη σκηνή της Αναλήψεως του Κυρίου αποτύπωσε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας το μεγάλο δώρο που, δι’ Αυτής, δίνεται στους ανθρώπους: «Ξαναχαρίζεται στους ανθρώπους ο ουρανός που η αμαρτία αποστέρησε».

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης ανακάλεσε τη σκηνή της σύγκλησης της Α’ Οικουμενικής Συνόδου καθώς και τη σκηνή της Αρχιερατικής Προσευχής του Χριστού εστιάζοντας στο αίτημα της ενότητας το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της εναγώνιας ικεσίας Του και συγχρόνως το διαχρονικό διακύβευμα της Εκκλησίας.

Φωτογραφίες: Μαρία Χαραλαμπίδου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων