02/07/2023 02/07/2023 «Η ζωή της Εκκλησίας είναι ο σταυρός και μόνον η πορεία με την άρση του σταυρού μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων. Τα ιερά αναλόγια πλαισίωσαν οι καλλίφωνοι σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής Balamad Λιβάνου οι...
02 Ιουλίου, 2023 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2023 - 14:45

Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Η ζωή της Εκκλησίας είναι ο σταυρός»

Διαδώστε:
Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Η ζωή της Εκκλησίας είναι ο σταυρός»

«Η ζωή της Εκκλησίας είναι ο σταυρός και μόνον η πορεία με την άρση του σταυρού μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Τα ιερά αναλόγια πλαισίωσαν οι καλλίφωνοι σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής Balamad Λιβάνου οι οποίοι απέδωσαν μελωδικότατα, και σύμφωνα με τη βυζαντινή παράδοση, τους ιερούς ύμνους.

Τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με τον εκατόνταρχο αποτύπωσε, με ακρίβεια ζωγράφου, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του. Ο Επίσκοπος υπογράμμισε την πίστη του Ρωμαίου αξιωματικού αφ’ ενός και την παντοδυναμία του Θεού αφ’ ετέρου.

«Η ζωή της Εκκλησίας είναι ο σταυρός και μόνον η πορεία με την άρση του σταυρού μπορεί να οδηγήσει στη σωτηρία», επεσήμανε στο τέλος ο Σεβασμιώτατος συνδέοντας έτσι επαγωγικά το σταυρό της δοκιμασίας του αξιωματούχου με τη σωτηρία της ίασης της θυγατέρας του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων