27/05/2021 27/05/2021 Στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στις Συκιές τελέστηκε, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Διονύσιος Σκαρκαλάς, ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χωματάς , ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Χρήστος Κάνουλας. Συμπροσευχόμενος ήταν ο προϊστάμενος του...
27 Μαΐου, 2021 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2021 - 10:52

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Να μιμηθούμε την αυταπάρνηση του οσίου Ιωάννη

Διαδώστε:
Νεαπόλεως Βαρνάβας: Να μιμηθούμε την αυταπάρνηση του οσίου Ιωάννη

Στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στις Συκιές τελέστηκε, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα.

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Διονύσιος Σκαρκαλάς, ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χωματάς , ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Χρήστος Κάνουλας. Συμπροσευχόμενος ήταν ο προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Γεώργιος Μπέτας.

Το χορό των ιεροψαλτών, ο οποίος με τη μελωδικότατη απόδοση των βυζαντινών ύμνων κατάφερε να δημιουργήσει πνευματικές ανατάσεις, διηύθυνε ο κ. Νικόλαος Στάθης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, προέτρεψε πατρικά το εκκλησίασμα να μιμηθεί τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο στην ηρωική του αφοσίωση στο Θεό, στην αυταπάρνησή του και στην αποταγή του από τα εγκόσμια.

Παρών στην Ακολουθία του Εσπερινού ήταν και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων