08/02/2021 08/02/2021 Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, στον οποίο φυλάσσεται απότμημα του λειψάνου του νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Καππαδόκα, τελέστηκαν δυο Θείες Λειτουργίες στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων και για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη Θεία Λατρεία. Ο πρωτοπρεσβύτερος και ακαδημαϊκός καθηγητής...
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2021 - 19:53

«Νυν καιρός ευπρόσδεκτος, νυν ημέρα σωτηρίας»

Διαδώστε:
«Νυν καιρός ευπρόσδεκτος, νυν ημέρα σωτηρίας»

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, στον οποίο φυλάσσεται απότμημα του λειψάνου του νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Καππαδόκα, τελέστηκαν δυο Θείες Λειτουργίες στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων και για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη Θεία Λατρεία.

Ο πρωτοπρεσβύτερος και ακαδημαϊκός καθηγητής π. Βασίλειος Καλλιακμάνης ανέλυσε με γλαφυρότητα το αποστολικό ανάγνωσμα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην έννοια της αγιότητας και στη δυνατότητα κατάκτησής της. Ο ομιλητής με σαφήνεια προσδιόρισε τις πνευματικές συντεταγμένες της αγιότητας: τον πνευματικό αγώνα, τη συμφιλίωση του πιστού με το Θεό και τους αδελφούς του, τη συνειδητή συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, ο ομιλητής πρότεινε την αξιοποίηση του χρόνου: «νυν καιρός ευπρόσδεκτος, νυν ημέρα σωτηρίας». Ο χρόνος της ζωής να γίνει μέσο σωτηρίας. Να εκμεταλλευτούμε το χρόνο της ζωής μας, για να γίνουμε μέτοχοι της Θείας Φύσεως του Θεού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρωινή Θεία Λειτουργία και το κήρυγμα εδώ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων