10/05/2020 10/05/2020 Στον Ιερό Ναό Αγιου Χαραλάμπους και Χριστοφόρου στις Συκιές ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020. «Η Εκκλησία σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος, συναντά τον μάρτυρα, Άγιο Χριστοφόρο. Ο Συναξαριστής δια της προβολής και τιμής του αγίου προσώπου του μας μεταφέρει στα ηρωικά πρωτοχριστιανικά χρόνια των Διωγμών, τότε που η...
10 Μαΐου, 2020 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 9:22

“Ο Άγιος Χριστόφορος ωραιοποίησε το πρόσωπό του μέσα από τη πίστη”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Χριστόφορος ωραιοποίησε το πρόσωπό του μέσα από τη πίστη”

Στον Ιερό Ναό Αγιου Χαραλάμπους και Χριστοφόρου στις Συκιές ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020.

«Η Εκκλησία σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος, συναντά τον μάρτυρα, Άγιο Χριστοφόρο. Ο Συναξαριστής δια της προβολής και τιμής του αγίου προσώπου του μας μεταφέρει στα ηρωικά πρωτοχριστιανικά χρόνια των Διωγμών, τότε που η αγάπη και η ομολογία της πίστης στο Θεό είχαν σκληρό τίμημα. Μήπως και τώρα δεν έχουν;

Ο Άγιος Χριστοφόρος ωραιοποίησε το δύσμορφο πρόσωπό του μέσα από τη ζωή της πίστης και της χάριτος του Θεού. Ας ομορφύνουμε την καρδιά μας δια της συμμετοχής στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ας βαδίσουμε στα αιματοβαμμένα ίχνη των αγίων κατέχοντας αγαπητικά τον Χριστό και κατεχόμενοι υπ’ Αυτού. Ο λόγος του Κυρίου σαφής και απόλυτος: «Ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοί μένει κἀγώ ἐν αὐτῷ». Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θεοποιεί τον άνθρωπο, τον κάνει «Χριστοφόρο».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε τον μακαριστό Γέροντα Αιμιλιανό-συμπληρώνεται σήμερα ένα έτος από την εκδημία του – ο οποίος υπήρξε μια χαρισματική προσωπικότητα με μεγάλη συμβολή στην αναγέννηση της Αθωνικής Πολιτείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων