14/09/2022 14/09/2022 Στις όμορφες και σύγχρονες εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής 115 κυρίες είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα πολύ δημιουργικό και ψυχαγωγικό τριήμερο από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. Κεντρικό Θέμα της Κατασκήνωσης: «Της Ιωνίας τα ακρογιάλια». Τα ονόματα των ομάδων ανακαλούσαν στη μνήμη...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 8:26

Ο Γέροντας Εφραίμ στο τριήμερο κυριών στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ στο τριήμερο κυριών στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

Στις όμορφες και σύγχρονες εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής 115 κυρίες είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα πολύ δημιουργικό και ψυχαγωγικό τριήμερο από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Κεντρικό Θέμα της Κατασκήνωσης: «Της Ιωνίας τα ακρογιάλια». Τα ονόματα των ομάδων ανακαλούσαν στη μνήμη τις αξέχαστες πατρίδες της Ανατολής και συνδέονταν με τοπωνύμια της Μικρασιατικής γης, όπως: «Φάρος της Ιωνίας», «Μπαλκόνι στο Κορδελιό», «Γλαροπούλια στα Μοσχονήσια», «Αραξοβόλι στα Μουδανιά», «Κογχύλια Εφέσου» κ. αλ

Όλο το πρόγραμμα του τριημέρου ήταν δομημένο στην ιστορία και την εκκλησιαστική ιστορία της Ιωνίας. Στα βραδινά και μεσημεριανά τραπέζια ,ως ανάγνωσμα στην τράπεζα, ακούγονταν οι βίοι αγίων που είχαν μικρασιατική καταγωγή. Έτσι ακούστηκαν τα αγωνίσματα και η ασκητική ζωή του Αγίου Ιερωνύμου Αιγίνης, της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας, του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ακόμα το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022 και το 8ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Οι κυρίες με πολλή δεξιοτεχνία παρουσίασαν τις «φωτιές της Σμύρνης», «τα σμυρνέϊκα τραγούδια» , «το κόνιαλι», «το χορό των μαντηλιών» κ.αλ.

Οι κατασκηνώτριες είχαν την εξαιρετική ευλογία να απολαύσουν τον οικοδομητικό λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και τον αγιοπατερικό λόγο του Γέροντος Εφραίμ Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Οι πατέρες της Μητρόπολης Βασίλειος Καλλιακμάνης και Βασίλεος Βύρλιος εκπροσώπησαν το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, στο λόγο του, αφού επέτυχε με χειρουργική ακρίβεια να αποδώσει την ανατομία και τις παθογένειες της σύγχρονης οικογενειακής ζωής στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των κυριών και επέλυσε τις απορίες τους.

Ο Σεπτός Καθηγούμενος Εφραίμ σε τόνο προσωπικό και εξομολογητικό παρουσίασε τον αγώνα της έγγαμης ζωής και τα όπλα της θείας χάριτος που απαιτούνται για την αίσια έκβαση της πάλης αυτής. Ο Βατοπαιδινός Γέροντας με τη μεγάλη αγιορείτικη πείρα και τη γνώση μακράς ασκητικής παράδοσης έδωσε πολύτιμες συμβουλές και κατάφερε να παραμυθήσει και να ενισχύσει τις ψυχές των κυριών.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο π. Ευάγγελος Μπαμπατζιάνης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον υπαίθριο Ιερό Ναό, ενώ πολλές από τις κατασκηνώτριες προσήλθαν με κατάνυξη στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα ένα Διαγωνισμό παρασκευής γλυκών, την επίδειξη μιας κατασκευής από την κ. Ελπίδα Αβέστα, την ανάπτυξη ενός θέματος σχετικά με την «άνοια» από τη γενική ιατρό κυρία Ελένη Καρανίκα καθώς και το συντονισμό ενός παιδαγωγικού συζητηρίου από τη φιλόλογο κυρία Μαρία Χαραλαμπίδου.

Οι κυρίες –κατασκηνώτριες αναχώρησαν από την κατασκήνωση με πολλά βιώματα χαράς αλλά και με ένα μικρό παράπονο: «γιατί είναι τόσο λίγες οι μέρες παραμονής στην Κατασκήνωση; Ο Σεβασμιώτατος Νεαπόλεως πρέπει να τις αυξήσει οπωσδήποτε..»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων