05/08/2019 05/08/2019 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ιερούργησε την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας πλαισιωμένος από τους κληρικούς που διακονούν στον Ιερό Ναό και τους ιεροδιακόνους. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο ιερό γεγονός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, το οποίο δεν αποτελεί μόνον μία μεγάλη Δεσποτική Εορτή, αλλά συνιστά και μια πρόγευση...
05 Αυγούστου, 2019 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2019 - 11:46

Ο Μητρ.Νεαπόλεως στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Νεαπόλεως στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ιερούργησε την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας πλαισιωμένος από τους κληρικούς που διακονούν στον Ιερό Ναό και τους ιεροδιακόνους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο ιερό γεγονός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, το οποίο δεν αποτελεί μόνον μία μεγάλη Δεσποτική Εορτή, αλλά συνιστά και μια πρόγευση της δόξας που περιμένει τον κάθε πιστό στη Βασιλεία των Ουρανών.

«Καλόν εστίν ημάς ώδε είναι», η φράση –παράκληση των μαθητών, που έκθαμβοι παρακολουθούν το Δάσκαλό τους να λούζεται στο φως της θεότητας και να έχει τη μαρτυρία του Θεού Πατέρα, αποτελεί ενδόμυχη ευχή κάθε πιστού.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο Θεός επιτρέπει στους δικούς Του να συμμετέχουν στο γεγονός της Μεταμόρφωσης, να «κοινωνούν» της δόξας Του και στη συνέχεια, να Τον δοξάζουν με τη ζωή τους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων