18/06/2019 18/06/2019 Την Κυριακή της Πεντηκοστής 16 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη Νικόπολη. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό που ελάμπρυναν οι υμνωδίες των καλλίφωνων ψαλτών, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας. Με ύφος ιεροπερεπές και...
18 Ιουνίου, 2019 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2019 - 11:34

Ο Μητρ.Νεαπόλεως την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ι.Ν.Αγίου Σπυρίδωνος Νικόπολης

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Νεαπόλεως την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ι.Ν.Αγίου Σπυρίδωνος Νικόπολης

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 16 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη Νικόπολη.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό που ελάμπρυναν οι υμνωδίες των καλλίφωνων ψαλτών, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Με ύφος ιεροπερεπές και πνεύμα ευκατάνυκτο ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές και ως «μεσολαβητής» μεταξύ του λαού και του Θεού ικέτευσε για την έκχυση των δωρεών του αγίου Πνεύματος στις ψυχές όλων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους κληρικούς και λαϊκούς για την ενεργό συμμετοχή τους, ευχήθηκε πλούσια τη δωρεά του φωτισμού του Παναγίου Πνεύματος στους διαγωνιζόμενους και στους εξεταστές τους, καθώς και σε όλους τους πιστούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας τέλεσε τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και τον παρέδωσε έτσι στη λατρεία του Θεού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων