09/08/2022 09/08/2022 Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο ναΰδριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε για άλλη μια φορά τη σημασία της Θείας Μεταμόρφωσης στη ζωή του πιστού που αγωνίζεται να πορεύεται μέσα στο φως του Χριστού. Το ανακαινισμένο ναΰδριο βρίσκεται στην 10η Μ.Σ.Ε.Π....
09 Αυγούστου, 2022 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2022 - 18:55

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην 10η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης στη Χορτιάτη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην 10η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης στη Χορτιάτη

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο ναΰδριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε για άλλη μια φορά τη σημασία της Θείας Μεταμόρφωσης στη ζωή του πιστού που αγωνίζεται να πορεύεται μέσα στο φως του Χριστού.

Το ανακαινισμένο ναΰδριο βρίσκεται στην 10η Μ.Σ.Ε.Π. (Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης) στο όρος Χορτιάτη και επισκοπεί ευλογητικά την πόλη των Θεσσαλονικέων.

Παρόντες στη σημερινή Θεία Λειτουργία ήταν ο Διοικητής κ. Φιλιππίδης Χαράλαμπος, αξιωματικοί και πολίτες που εργάζονται εκεί, καθώς και αντιπροσωπεία από τη γείτονα Ιερά Μονή της Μεταμόρφωσης.

Ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης ευλόγησε και ευχαρίστησε το Διοικητή και τους αξιωματικούς που τον πλαισίωναν για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου στην πατρίδα. Από τη μεριά του ο Διοικητής ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την τέλεση του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας και για όλη την Παρουσία του.

«Σας ευχαριστούμε, Σεβασμιώτατε, για τη συνεργασία και για την καθοδήγησή Σας. Έχουμε ανάγκη την καθοδήγησή Σας», με αυτά τα λόγια ο Επισμηναγός ξεπροβόδισε το Σεβασμιώτατο και την τίμια συνοδεία του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων