27/06/2023 27/06/2023 Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Δικαίου της Σκήτης Γέροντος Ταρασίου, προκειμένου αφενός να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγιαννανητών Πατέρων, και αφετέρου να τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Κυρίλλου ,...
27 Ιουνίου, 2023 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2023 - 10:14

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Δικαίου της Σκήτης Γέροντος Ταρασίου, προκειμένου αφενός να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγιαννανητών Πατέρων, και αφετέρου να τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Κυρίλλου , αδελφού της Ιεράς Καλύβης Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τον Γέροντα Ταράσιο όσο και από τους πατέρες. Η πανήγυρις ξεκίνησε από το Σάββατο την παραμονή της εορτής.

Η Ιερά Αγρυπνία άρχισε το απόγευμα με τον Μεγάλο Εσπερινό, συνεχίστηκε με τον Όρθρο και κορυφώθηκε το πρωί της κυριωνύμου ημέρας με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας της Χειροτονίας καθώς και Αρχιερατικό μνημόσυνο για πατέρες της Σκήτεως.

Κλείνοντας το προσκύνημά τους ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αφού ευχαρίστησαν τον Δικαίο και τους πατέρες για την αβραμιαία φιλοξενία, αναχώρησαν ευχόμενοι να αξιωθούν και πάλι ανάλογης ευλογίας.

Στο πλαίσιο μάλιστα του εν λόγω προσκυνήματος επισκέφθηκαν και κελία δίνοντας την πατρική του ευχή και αγάπη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων