16/09/2022 16/09/2022 Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, παρότρυνε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπό τους τον Σωτήρα Χριστό, που αγόγγυστα σήκωσε τον Σταυρό του,...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 19:11

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Ωραιοκάστρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Ωραιοκάστρου

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, παρότρυνε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπό τους τον Σωτήρα Χριστό, που αγόγγυστα σήκωσε τον Σταυρό του, προσφέροντας όλη του την ύπαρξη και αρνούμενος τα δικαιώματά του από αγάπη και μόνο για τους ανθρώπους.

Επεσήμανε δε την ανάγκη να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον, να ταπεινώσουμε τον εγωισμό μας και να σταυρωθούμε για τον συνάνθρωπό μας, έτσι ώστε ο Τίμιος Σταυρός να φωλιάσει και να υψωθεί στην καρδιά μας, πλημμυρίζοντας τη ζωή μας με φως.

Ο Σεβασμιώτατος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο Γκίλμπερ, προερχόμενο από της Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οικείο και γνώριμο της Μητροπόλεως για την όλη προσφορά του στην τοπική εκκλησία κατά το διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα και ως αντίδωρο αγάπης ο Σεβασμιώτατος του δώρισε επιστήθιο σταυρό αντίγραφο κειμηλίου της Ιεράς Μονής Χορταϊτίσσης.

Επίσης, εξήγγειλε τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Γαλήνης στην κατακόμβη,21-22 Οκτωβρίου και προσκάλεσε τον κάθε ένα από εμάς να γίνουμε μέτοχοι του γεγονότος αυτού καθώς ο καθαγιασμός του θυσιαστηρίου αποτελεί το επίκεντρο της θείας λατρείας του χριστιανού.

Στο τέλος, ευχαρίστησε τους πατέρες της ενορίας και όλους όσοι κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως, και ασφαλώς τον πιστό λαό του Θεού για την προσευχητική συμμετοχή του, μεταξύ αυτών και τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριο Βαρτζόπουλο, τον αντιδήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Καρασαββίδη Δημήτριο, την αντιδήμαρχο κ. Χριστίνα Ζάπρα και μέλη του διοικητικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων