27/12/2023 27/12/2023 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τέλεσε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τη χειροτονία του διακόνου π. Ελευθερίου Ράπτη σε πρεσβύτερο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διαβατών. «Το πρόσωπο της Παναγίας μας πάντα σιωπηλό», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του και συνέχισε λέγοντας: «Ζει στο περιθώριο...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2023 - 10:15

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ελευθερίου Ράπτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ελευθερίου Ράπτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τέλεσε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τη χειροτονία του διακόνου π. Ελευθερίου Ράπτη σε πρεσβύτερο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διαβατών.

«Το πρόσωπο της Παναγίας μας πάντα σιωπηλό», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του και συνέχισε λέγοντας: «Ζει στο περιθώριο της δράσης του Κυρίου. Ελάχιστα μνημονεύεται από τους Ευαγγελιστές. Μέσα στη Θεία Λειτουργία συνεχίζεται το θαύμα της Ενανθρώπισης του Κυρίου. Βιώνεται η παρουσία της Παναγίας».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος σε μια αποστροφή προς τον π. Ελευθέριο επεσήμανε την εθελοντική (άμισθη) διακονία του στην Εκκλησία και υπογράμμισε τη σιωπηλή και αφανή παρουσία του. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον νεοχειροτονούμενο κληρικό να υπηρετεί ως «πυλωρός» της Βασιλείας του Θεού και να φανερώνει συνεχώς και σε όλους το πρόσωπο του Χριστού.

 

                        

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων