12/05/2024 12/05/2024 Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Χορτιάτη, όπου κατά το έθος την Κυριακή του Αντίπασχα τιμάται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χορταΐτισσας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, εστίασε στη σκηνή της συνάντησης του Αναστημένου Χριστού με τους μαθητές του. Ο Χριστός αποκαλύπτει έναν άλλον...
12 Μαΐου, 2024 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2024 - 13:49

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Χορτιάτη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Χορτιάτη

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Χορτιάτη, όπου κατά το έθος την Κυριακή του Αντίπασχα τιμάται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χορταΐτισσας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, εστίασε στη σκηνή της συνάντησης του Αναστημένου Χριστού με τους μαθητές του.

Ο Χριστός αποκαλύπτει έναν άλλον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να αγγίξει το θαύμα. Το θαύμα προϋποθέτει την πίστη. Η πίστη είναι ανάντης δρόμος. Η πίστη είναι τέλεια παράδοση στα χέρια του Αναστημένου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Οδηγήτριας προεστώτος του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων