23/07/2019 23/07/2019 Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, η Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων, Ιωακείμ  και Άννης, Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας, ξεκίνησαν από την μεγάλη αυλή του  Ιερού Ναού τους με δυο λεωφορεία, στις 7.00 το πρωί, για ένα  ευλογημένο ταξίδι, μια εκδρομή στο Άγιον Όρος και το προσκύνημα τους  μεσοπέλαγα του Ιερού θησαυρίσματος της Σκήτης της Αγίας Άννας, «Το  Αριστερό Πόδι της». Διαβάστε αναλυτικά...
23 Ιουλίου, 2019 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2019 - 17:19

«Ο Περίπλους του Αγίου Όρους»

Διαδώστε:
«Ο Περίπλους του Αγίου Όρους»

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, η Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων, Ιωακείμ  και Άννης, Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας, ξεκίνησαν από την μεγάλη αυλή του  Ιερού Ναού τους με δυο λεωφορεία, στις 7.00 το πρωί, για ένα  ευλογημένο ταξίδι, μια εκδρομή στο Άγιον Όρος και το προσκύνημα τους  μεσοπέλαγα του Ιερού θησαυρίσματος της Σκήτης της Αγίας Άννας, «Το  Αριστερό Πόδι της».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Φθάνοντας στην Ουρανούπολη, περίπου στις 11.00 το πρωΐ και σύμφωνα  με το πρόγραμμα, επιβιβάστηκαν όλοι στο καραβάκι που ναύλωσε ο π.  Χρυσόστομος Τελίδης, που ήταν και ο εμπνευστής και συντονιστής όλης  της προσκυνηματικής αυτής εκδρομής, το «CALYPSO», για τον «Περίπλου  του Αγίου Όρους», ατενίζοντας από θαλάσσης ένα-ένα όλα τα μοναστήρια
της δυτικής πλευράς της Χερσονήσου του Άθω, ενώ ανοιχτά της Σκήτης της  Αγίας Άννας, έδεσε στο καράβι μας η βάρκα με τους μοναχούς από την  Σκήτη, οι οποίοι και μας έφεραν το Ιερό Λείψανο της.

Πραγματοποιήθηκε Αγιασμός από τον π. Ταράσιο και από τους δύο ιερείς  μας, και έπειτα ενορίτες και προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να  προσκυνήσουν το θαυματουργό Πόδι της Αγίας Άννας, να συνομιλήσουν με  τους μοναχούς της Σκήτης αλλά να δουν και να προμηθευτούν κάποια από  τα εργόχειρα των Κελλιών της Σκήτης, ευλογία για τους οικείους και  τους φίλους τους κατά την επιστροφή στον «κόσμο». Στη συνέχεια, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι αποβιβάστηκαν στο λιμάνι  της Ουρανούπολης, απόλαυσαν το μεσημεριανό φαγητό ή την βόλτα τους  στην αγορά, μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, οπότε και πήραν τον δρόμο της  επιστροφής κάνοντας και μία μικρή στάση στον Σταυρό της Θεσσαλονίκης  για έναν απογευματινό καφέ.

Τα λεωφορεία κατέφθασαν πίσω στην πλατεία των Αγίων Θεοπατόρων, και  στην εκκλησιά του Ιωακείμ και της Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας  Ευκαρπίας, γύρω στις 9.00 το βράδυ, και με το «Δι’ ευχών…» και τις  ευχές των ιερέων. κατευθύνθηκαν όλοι στα σπιτικά τους, έχοντας όμως,  στις αποσκευές τους την ευλογία του Αγίου Όρους και στην καρδιά τους  την «γιαγιά» της Ορθοδοξίας, την Αγία Άννα, η οποία και τους  συντρόφευε καθ’ όλην την διάρκεια μιας ακόμα πνευματικής εξόρμησης της  Ενορίας τους.

Ας έχουμε την ευχή της, αλλά σας περιμένουμε στην «Μικρά Πανήγυριν»  της Ενορίας μας για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, την Τετάρτη 24 & την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων