03/02/2020 03/02/2020 Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:      «Το ιερό γεγονός της Υπαπαντής ανακαλεί στη μνήμη μας, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μια παλαιά εκκλησιαστική συνήθεια: οι γονείς να εισοδεύουν τα νεογέννητα παιδιά τους στο Ναό,...
03 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2020 - 9:22

“Ο Συμεών ζει για να συναντηθεί με τον Χριστό” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
“Ο Συμεών ζει για να συναντηθεί με τον Χριστό” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

«Το ιερό γεγονός της Υπαπαντής ανακαλεί στη μνήμη μας, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μια παλαιά εκκλησιαστική συνήθεια: οι γονείς να εισοδεύουν τα νεογέννητα παιδιά τους στο Ναό, για να τα προσφέρουν στο Θεό. Υπακούοντας στο Νόμο η Παναγία μας, προσφέρει το Χριστό. Εκεί, στο Ναό, υποδέχεται την Υπεραγία Θεοτόκο και το Θείο Βρέφος ένας πρεσβύτης ιερέας, ο Συμεών. Ο Συμεών, ζει για να συναντηθεί με το Χριστό. Η ζωή του υπήρξε μια «αναμονή» αυτής της συνάντησης. Παίρνει στην αγκαλιά του το Χριστό, νιώθει ότι ο σκοπός της ζωής του επιτεύχθηκε, τώρα μπορεί να φύγει: « Νυν απολύεις τον δούλον Σου, Δέσποτα κατά το ρήμα Σου εν ειρήνη». Τα λόγια του σφραγίζουν την Ακολουθία του Εσπερινού. Ο προβεβηκώς τη ηλικία Συμεών ας γίνει το πρότυπό μας: να ζούμε αναμένοντας τον Κύριο και προετοιμαζόμενοι συνεχώς για τούτη τη συνάντηση».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος πολύ εύστοχα συνέδεσε το βιβλικό πρόσωπο της προφήτιδας Αννης με την προσφάτως κοιμηθείσα μοναχή Αννα. «Σήμερα, τελούμε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μοναχής Άννας, υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος. Η μοναχή Άννα ωρίμασε μέσα στην προσδοκία της συνάντησης με το Χριστό. Ανήμερα τα Χριστούγεννα πορεύτηκε να Τον συναντήσει. Έζησε την προσωπική της Υπαπαντή. Ας γίνει σήμερα η γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου η μέρα της προσωπικής μας συνάντησης με το Χριστό που πιστεύουμε και αγαπούμε. Ας χαιρόμαστε την πίστη μας και την Εκκλησία!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων