20/04/2021 20/04/2021 Ο ΣΤ΄ -και τελευταίος- Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την Κυριακή 18 Απριλίου 2021. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη μετάνοια χρησιμοποιώντας μια παραβολική εικόνα, την οποία άντλησε από τον άγιο Λουκά Επίσκοπο Συμφερουπόλεως. Τρεις παλιές σκουριασμένες κλειδαριές, είπε ο...
20 Απριλίου, 2021 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 20:20

O τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως

Διαδώστε:
O τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως

Ο ΣΤ΄ -και τελευταίος- Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη μετάνοια χρησιμοποιώντας μια παραβολική εικόνα, την οποία άντλησε από τον άγιο Λουκά Επίσκοπο Συμφερουπόλεως.

Τρεις παλιές σκουριασμένες κλειδαριές, είπε ο ομιλητής, κλείνουν τις πύλες της μετανοίας.

Ποιες είναι αυτές;

1) Η απιστία.

2) Ο εγωισμός. Στην πραγματικότητα όλες μας οι αμαρτίες είναι μια: ο εγωισμός.

3) Η ντροπή με την οποία μας παγιδεύει ο προαιώνιος εχθρός. Μάς απαλλάσσει από την ντροπή κατά τη διάπραξη της αμαρτίας και επιβάλλει την ντροπή κατά την εξαγόρευση της αμαρτίας.

Στη συνέχεια, ο π. Γεώργιος με χρωστήρα το λόγο των πατέρων και παλέτα την εκκλησιαστική ιστορία ιχνογράφησε τη ζωή και την υπέρ άνθρωπον άσκηση της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, της πρυτάνιδος της μετανοίας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο Μίλκα για την περιεκτική ομιλία του, έκανε τομή στον παθογόνο εγωισμό, την γενεσιουργό αιτία κάθε ανθρώπινης εκτροπής και πρότεινε «θεραπευτικά» μέσα για την ίασή του: την άσκηση, την ταπείνωση, την υπακοή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα!

Παρακολουθήστε:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων