06/05/2024 06/05/2024 Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Πολιούχου της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τελέστηκε πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα ο οποίος πλαισιώθηκε από πλειάδα κληρικών της Μητρόπολης. Με τον Εσπερινό της Αγάπης και τον Εσπερινό της εορτής του Πολιούχου της Μητρόπολης άρχισαν, την Κυριακή του Πάσχα, οι...
06 Μαΐου, 2024 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2024 - 14:13

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη

Διαδώστε:
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Πολιούχου της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τελέστηκε πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα ο οποίος πλαισιώθηκε από πλειάδα κληρικών της Μητρόπολης.

Με τον Εσπερινό της Αγάπης και τον Εσπερινό της εορτής του Πολιούχου της Μητρόπολης άρχισαν, την Κυριακή του Πάσχα, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στη Νεάπολη.

Το Ευαγγέλιο της Ανάστασης, κατά την παράδοση της Εκκλησίας, ανέγνωσαν στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, λατινική, σερβική, ρουμανική γλώσσα καθώς και στην ποντιακή διάλεκτο πατέρες της Τοπικής Εκκλησίας της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Παρών στις ακολουθίες ήταν ο Δήμαρχος του Δήμου Νεάπολης –Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν αριστοτεχνικά τους βυζαντινούς ύμνους (ακολουθεί ηχητικό αρχείο), ενώ ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης οργάνωσε με αρτιότητα την Ιερά Πανήγυρη.

 

                           

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων