07/01/2024 07/01/2024 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 δισαρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και του Επιχωρίου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Παναγιώτατος, στο κήρυγμά του, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα για την πρόσκληση και τη φιλόφρονη παραχώρηση των πρωτείων στη...
07 Ιανουαρίου, 2024 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 17:07

Οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως στον εορτασμό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη

Διαδώστε:
Οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως στον εορτασμό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 δισαρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και του Επιχωρίου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Παναγιώτατος, στο κήρυγμά του, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα για την πρόσκληση και τη φιλόφρονη παραχώρηση των πρωτείων στη Θεία λειτουργία, στη συνέχεια, ιχνογράφησε την προσωπικότητα και την ασκητική βιοτή του Προδρόμου. Ο Παναγιώτατος ιδιαιτέρως εστίασε στο προφητικό χάρισμα του «μείζονος εν γεννητοίς γυναικών».

«Ο προφήτης σε κάθε εποχή, υπογράμμισε ο άγιος Θεσσαλονίκης, καλείται να διερμηνεύει το θέλημα του Θεού. Ο προφήτης επιθυμεί και οι άλλοι άνθρωποι να μετέχουν στην παρουσία του Θεού, την οποία ο ίδιος βιώνει στη ζωή του. Ο Τίμιος Πρόδρομος κηρύττει στους ανθρώπους, τους καλεί να ακολουθήσουν το Χριστό με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής: τη μετάνοια.

Μόνον μέσα από τη μετάνοια μπορούμε να εγκολπωθούμε τη ζωή του Θεού και να ανοιχτούμε με αγάπη στους άλλους ανθρώπους. Η πρόσκληση προς τη μετάνοια μάς βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ότι, αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν έχουμε μέρος μετά του Χριστού, γιατί ελεύθερα επιλέγουμε να είμαστε μακριά Του».

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νεαπόλεως – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.
Ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας.

Ακούστε το ηχητικό αρχείο με το κήρυγμα του Παναγιωτάτου κ. Φιλοθέου ΕΔΩ

                                                       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων