22/10/2022 22/10/2022 Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τα εγκαίνια του παρεκκλησίου της Αγίας Γαλήνης στο ναό του Τιμίου Σταυρού στο Ωραιόκαστρο. Ο ιεράρχης απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα υπογράμμισε την κομβική σημασία της παρουσίας του Επισκόπου στη διασφάλιση της ενότητας της ενοριακής κοινότητας, παρουσίασε την ιερότητα του εγκαινιασμού ενός παρεκκλησίου και...
22 Οκτωβρίου, 2022 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2022 - 13:57

Ωραιόκαστρο: Εγκαινιάσθηκε το παρεκκλήσι της Αγίας Γαλήνης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ωραιόκαστρο: Εγκαινιάσθηκε το παρεκκλήσι της Αγίας Γαλήνης (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τα εγκαίνια του παρεκκλησίου της Αγίας Γαλήνης στο ναό του Τιμίου Σταυρού στο Ωραιόκαστρο.

Ο ιεράρχης απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα υπογράμμισε την κομβική σημασία της παρουσίας του Επισκόπου στη διασφάλιση της ενότητας της ενοριακής κοινότητας, παρουσίασε την ιερότητα του εγκαινιασμού ενός παρεκκλησίου και τόνισε τη συμβολή των ιερών λειψάνων στον καθαγιασμό της αγίας Τραπέζης.

«Αποτμήματα λειψάνων από τον άγιο Βλάσιο, τον άγιο Μαρδάριο και τον άγιο Νεκτάριο, είπε ο Σεβασμιώτατος, είναι τοποθετημένα πάνω στην αγία Τράπεζα. Αρχαιότεροι και σύγχρονοι άγιοι ανταμώνουν, για να χαριτώσουν τους πιστούς και να τούς καταστήσουν παιδιά της Ανάστασης», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης. 

Παρόντες ήταν ο βουλευτής κ. Θ. Καράογλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την επομένη, το Σάββατο πρωί 22 Οκτωβρίου, στις λατρευτικές εκδηλώσεις των εγκαινίων παρέστη και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων