05/03/2020 05/03/2020 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως πραγματοποιήθηκε σήμερα η ομιλία του Αρχιμανδρίτου Δωροθέου, Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Γουμενίσσης με θέμα “Ο Αληθινά ορθόδοξος” στο πλαίσιο των συνάξεων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής “Προς Καταρτισμόν” που διοργανώνει η ενορία Αγία Αθανασίου Παλαιοκάστρου. Ήταν μία ομιλία που “κέντρισε” το ενδιαφέρον των πιστών...
05 Μαρτίου, 2020 - 20:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2020 - 21:12

“Ορθοδοξία είναι η συνάντηση με τον Χριστό”

Διαδώστε:
“Ορθοδοξία είναι η συνάντηση με τον Χριστό”

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως πραγματοποιήθηκε σήμερα η ομιλία του Αρχιμανδρίτου Δωροθέου, Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Γουμενίσσης με θέμα “Ο Αληθινά ορθόδοξος” στο πλαίσιο των συνάξεων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής “Προς Καταρτισμόν” που διοργανώνει η ενορία Αγία Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

Ήταν μία ομιλία που “κέντρισε” το ενδιαφέρον των πιστών που κατέκλυσαν το ναό.

Οι εν λόγω συνάξεις πραγματοποιούνται με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Προηγήθηκε ακολουθία του Μ. Απόδειπνου στην οποία οι παρευρισκόμενοι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα περίφημα τροπάρια του Μ. Κανόνα και τους κατανυκτικός ύμνους που προβάλει αυτή την περίοδο η Εκκλησία μας.

Στην ομιλία του ο π. Δωρόθεος αναφέρθηκε στο ταξίδι της Μ. Τεσσαρακοστής και στη συνάντηση με τον Παθόντα και Ανάσταντα Χριστό που αυτό είναι Ορθοδοξία που είναι η συνάντηση με το Χριστό.

Μίλησε επίσης για το θαύμα της Θ. Κοινωνίας και το μεγαλύτερο θαύμα της συνάντησης με το Χριστό μέσα στο μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας.

Όποιος συναντά το Χριστό συναντά το Θεό Πατέρα και ζει την Αγία Τριάδα και τους ομοίους του, τους Αγίους.

Η νηστεία μας είναι ορθόδοξη δηλαδή αποφεύγει κάποιες τροφές από αγάπη για να συναντήσω αυτόν που αγαπώ. “Χωρίς Χριστό δεν παλεύεται η ζωή” ανέφερε σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο π. Δωρόθεος, και τόνισε γιατί ο διάβολος είναι ανθρωποκτόνος, γιατί μας απομακρύνει από το πρόσωπο του Χριστού.

Στον πειρασμό του σημερινού ανθρώπου να τα κάνει όλα μόνος του, να είναι αυτοδημιούργητος και μίλησε για στις ευαγγελικές περικοπές αυτής της περιόδου στις οποίες προβάλλεται η συνάντηση με το Χριστό.

Τον ομιλητή προσφώνησε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Κοντάκης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων