01/09/2019 01/09/2019 Παιδιά από την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως:  Στην καταπράσινη κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, έφθασαν, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη, την Πρίγκηπο και...
01 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:25

Παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη στο Ποσείδι

Διαδώστε:
Παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη στο Ποσείδι

Παιδιά από την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως: 

Στην καταπράσινη κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, έφθασαν, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη, την Πρίγκηπο και την Ίμβρο. Τους νεαρούς βλαστούς της Ομογένειας συνόδευε ο ιεροδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Ιάκωβος Krochak.

Παιδιά και στελέχη από την Ιερά Μητροπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως υποδέχθηκαν με χαρά και με τραγούδια τους φίλους τους από τη Βασιλεύουσα και αποτέλεσαν πολύ σύντομα όλοι μαζί μια όμορφη παρέα.

Μέρα με τη μέρα, ένα προσεγμένο, γεμάτο ποικιλία και εκπλήξεις, πρόγραμμα εκτυλίσσονταν, στο οποίο συμμετείχαν τα παιδιά με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. Η πολιτιστική διαδρομή της Θεσσαλονίκης, έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν την ιστορία της πρωτεύουσας της Μακεδονίας και να δούν από κοντά τα αξιοθέατά της. Στο Μουσείο Σιδηροδρόμων ταξίδεψαν χρόνια πίσω και ξαναέζησαν τον «τρόμο» στο βαγόνι του Οριάν Εξπρές. Η εκδρομή επισφραγίστηκε με ένα πεντανόστιμο γεύμα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη και μία βόλτα στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους, τα παιδιά είχαν ακόμα την ευκαιρία να ακούσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση για τις «παγίδες του διαδικτύου» από τους υπαστυνόμους κ.Μακρή Ιωάννη και Μοναστηρίδου Παναγιώτα, να διδαχθούν την τεχνική της κατασκευής μπρελόκ και μενταγιόν από υγρό γυαλί, να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό απαγγελίας και ανάγνωσης, να συμμετάσχουν σε ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια, όπως στο master chef 2, να δειπνήσουν στην παραλία, να διασκεδάσουν στο Λούνα Παρκ της Καλλιθέας, να παρακολουθήσουν μια κινηματογραφική ταινία τρώγοντας ποπ –κορν στο αμφιθέατρο της κατασκήνωσης και να γελάσουν με τα παθήματα του Καραγκιόζη σε μια παράσταση που προβλήθηκε ειδικά για αυτά.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, ο φιλοξενών Ιεράρχης, κατέφθασε στην κατασκήνωση με δώρα και γλυκίσματα, για να ευλογήσει τα παιδιά και να γίνει κοινωνός στη χαρά τους. «Η αγάπη δεν έχει σύνορα, είπε ο Σεβασμιώτατος. Από τη Βασιλεύουσα στη Συμβασιλεύουσα, από την Ίμβρο, τη γενέτειρα του Πατριάρχη μας ως το νησί της Πριγκήπου, η Ρωμιοσύνη γίνεται μια ζεστή αγκαλιά που θάλπει και γαλουχεί όλον τον κόσμο».

Το Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο π.Βασίλειος Βύρλιος συνέκδημος και αρωγός σε κάθε ιεραποστολική δραστηριότητα και ο φίλεργος αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί και να καταγραφεί η ευγενική προσφορά του άξιου Προέδρου της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου κυρίου Γεωργίου Παπαλιάρη, ο οποίος με προθυμία ανέλαβε να οργανώσει και να καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης των παιδιών.

Την κατασκήνωση επισκέφτηκαν, για να παραδώσουν το γιο τους Θεοφάνη, ο κ. Απόστολος Πορίδης με τη σύζυγό του Μαρία. Ο κ.Πορίδης διακονεί ως αρχιτέκτονας επί 25 χρόνια το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Η Ιερά Μητρόπολή μας κατευόδωσε τα παιδιά της Ομογένειας ευχόμενη να κολοβωθούν οι μέρες μέχρι την επόμενη συνάντηση, η οποία, Θεού θέλοντος, προγραμματίστηκε για τον Ιανουάριο του 2020, στο πλαίσιο των χειμερινών διακοπών.

Τα παιδιά της Βασιλεύουσας και αυτά της Συμβασιλεύουσας ζουν τώρα πια με την προσδοκία της συνάντησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων