21/09/2019 21/09/2019 Ιδιαίτερα συγκινητικές εικόνες εξελίχθηκαν σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην Ιερα Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Στην είσοδο των εργατικών κατοικιών Νέας Ευκαρπίας παρουσία του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ.Βαρνάβα , έλαβε χώρα η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Εσφαγμένης (πιστό αντίγραφο) της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Από εκεί με μεγάλη συμμετοχή κόσμου λιτανεύτηκε μέχρι...
21 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2019 - 22:12

Πάνδημη υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Εσφαγμένης 

Διαδώστε:
Πάνδημη υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Εσφαγμένης 

Ιδιαίτερα συγκινητικές εικόνες εξελίχθηκαν σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην Ιερα Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Στην είσοδο των εργατικών κατοικιών Νέας Ευκαρπίας παρουσία του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ.Βαρνάβα , έλαβε χώρα η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Εσφαγμένης (πιστό αντίγραφο) της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Από εκεί με μεγάλη συμμετοχή κόσμου λιτανεύτηκε μέχρι τον Ιερό Ναο Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου με στρατιωτικό όχημα.

Την θαυματουργή εικόνα εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδιου Γέροντας Εφραίμ με τη συνοδεία αδελφών της Μονής. Στη συνέχεια ακολούθησε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα ο οποίος με θερμά λόγια ευχάριστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδιου Γέροντα Εφραίμ για τη μεγάλη ευλογία που προσέφερε στον κλήρο και το λαό κομίζοντας τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης.

 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων