09/07/2023 09/07/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην περιοχή Βοσπόρου Μενεμένης. Ανήμερα της μνήμης της Αγίας, στις 7 Ιουλίου 2023, τελέστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών, πανηγυρικό ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Ιγαντίου Κρούγια, τον οποίο πλαισίωσαν ο εφημέριος του...
09 Ιουλίου, 2023 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 12:03

Πανηγύρισε η Αγία Κυριακή Βοσπόρου Μενεμένης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Αγία Κυριακή Βοσπόρου Μενεμένης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην περιοχή Βοσπόρου Μενεμένης.

Ανήμερα της μνήμης της Αγίας, στις 7 Ιουλίου 2023, τελέστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών, πανηγυρικό ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Ιγαντίου Κρούγια, τον οποίο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Παρεκκλησίου Αιδεσιμ. Άγγελος Χουλιάρας και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος Θεμιστοκλής Αλεξανδρίδης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωσηφίδης ενώ το αναλόγιο διηύθυνε ο μουσικολογιώτατος κ.Σάββας Παρασκευαΐδης.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν μαζί με το φιλέορτο λαό της Δυτικής Θεσσαλονίκης ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου και η Πρόεδρος της Κοινότητας Μενεμένης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μικρό, γραφικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής διαμορφώθηκε και αναδείχθηκε με την ακάματη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, σε έναν στενό πλακόστρωτο δρόμο επί της οδού Μπουμπουλίνας, στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Γιαννιτσών στη Μενεμένη της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα. Αποτελεί δε, ομολογουμένως, μια πνευματική όαση για τους κατοίκους της περιοχής.

Πανηγυρικός Εσπερινός

Στον πανηγυρικό εσπερινό ο οποίος τελέστηκε την στις 6 Ιουλίου 2023, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Κρούγια κάνοντας αναφορά στο βίο της τιμωμένης Αγίας και προτάσσοντας την αγιότητα ως τρόπο ζωής για κάθε Χριστιανό.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνος της Αγίας την οποία λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους αντιπροσωπίες από το Μικρασιατικό Σύλλογο Μενεμένης «Αγία Παρασκευή», των χορευτικών τμημάτων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, καθώς και η φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας παιανίζοντας εόρτια εμβατήρια.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Παρεκκλησίου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Αναστασιάδη, τον εφημέριο Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο Άγγελο Χουλιάρα, τις υπηρεσίες του Δήμου για την αγαστή συνεργασία, καθώς και όλους όσοι κόπιασαν για την οργάνωση και πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

      

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων