04/08/2021 04/08/2021 Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Εξοχής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπασιούδης, ο...
04 Αυγούστου, 2021 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2021 - 14:49

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου Εξοχής

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου Εξοχής

Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Εξοχής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπασιούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του τιμωμένου Αγίου, ο οποίος αποτελεί για όλους μας πρότυπο αληθινής πίστης και μαρτυρίας για τον Θεό, στην αγάπη που έδειξε στους ανθρώπους που τον λιθοβολούσαν και στον Σαύλο, ο οποίος ενώ ήταν διώκτης των Χριστιανών και υπέρμαχος του θανάτου του Αγίου Στεφάνου, μεταστράφηκε, όταν γνώρισε τον αληθινό Θεό, στον Απόστολο των εθνών Παύλο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον ιερέα της ενορίας και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία και την οργάνωση της δεύτερης αυτής πανηγύρεως και τον πιστό λαό του Θεού που προσήλθαν για να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο, τέλεσε το μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Γεωργίου και Ουρανίας Γεωργαντουλίδη, οι οποίοι δώρισαν την οικία τους στην Ιερά Μητρόπολη.

Με τη φροντίδα δε του Σεβασμιωτάτου η οικία αυτή μετατράπηκε στον Ξενώνα φιλοξενίας συγγενών ασθενών “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”, απέναντι ακριβώς από το Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων