30/08/2019 30/08/2019 Πανηγυρικά εορτάστηκε η αποτομή της τιμίας κεφαλής του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, δίπλα από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 28 Αυγούστου...
30 Αυγούστου, 2019 - 12:25

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Πανηγυρικά εορτάστηκε η αποτομή της τιμίας κεφαλής του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, δίπλα από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βαλσαμή της Νεάπολης η καθιερωμένη υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, προερχόμενο από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και φυλασσόμενο στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.


Ακολούθησε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστί» και της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου και έπειτα ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπέτας, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρό και κατανοητό λόγο στην μεγάλη προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου, του σεβασμιωτέρου των προφητών, που αποτελεί το μεταίχμιο και το ορόσημο μεταξύ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Ποιμενάρχης μας κ. Βαρνάβας.
Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο που ασκούσε ο Τίμιος Πρόδρομος στην εξουσία της εποχής εκείνης, επεκτείνοντας τη σκέψη του και στη σημερινή εποχή, ενώ επικαλέστηκε τις μεσιτείες του προς τον Κύριο για την Ιερά Μητρόπολή μας, της οποίας αποτελεί προστάτη και βοηθό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου, ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού και όλους όσοι κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως, ιδιαιτέρως δε τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Συμεών Δανιηλίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων