07/11/2022 07/11/2022 Με Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Δράμας κ. Δωρόθεος και ο φιλοξενών Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, επισφραγίστηκαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 οι εόρτιες ακολουθίες για τους Νεαπολίτες Αγίους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό...
07 Νοεμβρίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 18:37

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Νεαπολίτες Αγίους στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Νεαπολίτες Αγίους στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Με Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Δράμας κ. Δωρόθεος και ο φιλοξενών Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, επισφραγίστηκαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 οι εόρτιες ακολουθίες για τους Νεαπολίτες Αγίους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης.

Φέτος την πανήγυρη των τοπικών Αγίων: Γεωργίου του Νεαπολίτου, Θεοχάρους του Νεαπολίτου, Αθανασίου του Κουλακιώτου και Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου λάμπρυνε και η εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ, στο κήρυγμά του, αφού αρχικά μνημόνευσε την ενοποιό δύναμη της αγάπης του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα η οποία συνήγαγε επί το αυτό, στην εόρτια Σύναξη, τους Αρχιερείς, τον πιστό λαό του Θεού και τους εκπροσώπους του Στρατού και της Πολιτείας, στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα δυο θαύματα της Ευαγγελικής Περικοπής, τα οποία ανέλυσε με λόγο μεστό και ουσιαστικό: την ανάσταση της κόρης του Ιάειρου και τη θεραπεία της αιμορροούσας: «Η ασθενής γυναίκα με τη δυνατή πίστη της ελκύει το έλεος του Θεού. Αυτή η πίστη διατρανώνεται μέσα από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Κάθε φορά που μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας μεταμορφώνεται η ζωή μας, η ύπαρξή μας. Αξίζει να σημειωθεί η προσοχή με την οποία ο Κύριος ακροάται το αίτημα της γυναίκας και ανταποκρίνεται σε αυτό. Έχουμε το χρέος να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία ο Θεός νοιάζεται προσωπικά για τον κάθε άνθρωπο. Δια του Μυστηρίου δεν ψηλαφούμε μόνον το Χριστό, γινόμαστε ένα μαζί Του. Ο Χριστός τον οποίο πιστεύουμε δεν αδιαφορεί για τον άνθρωπο. Και στη δική μας τοπική Εκκλησία τον Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Σημειώνουμε ότι ο Άγιος ιδιαιτέρως θεραπεύει τους πάσχοντας από ψυχικά νοσήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε αθρόα η προσέλευση του λαού και αξιομνημόνευτες οι εκδηλώσεις τιμής προς τους Νεομάρτυρες Αγίους και τη Σμυρνιά Γοργοϋπήκοο Παναγιά.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου, ο Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής κ. Κ. Γκιουλέκας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης –Συκεών.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης είχε το γενικό πρόσταγμα της οργάνωσης των εκδηλώσεων της Ιεράς Πανηγύρεως.

Ακολουθεί ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Γαβριήλ:

Διαβάστε επίσης:

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Νεαπολιτών Αγίων και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων