15/05/2019 15/05/2019 Την Δευτέρα 29 Απριλίου έως το Σάββατο του Θωμά, 4 Μαΐου, 45 προσκυνητές με τη συνοδεία των πατέρων Διονυσίου Πατσάνη, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς  Μητροπόλεως Νεαπόλεως, με διοργανωτή της εκδρομής τον π. Γεώργιο Μίλκα και συμμετέχοντα τον π. Νεκτάριο Λασκαρίδη από τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Κύπρου. Διαβάστε αναλυτικά...
15 Μαΐου, 2019 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2019 - 9:51

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο

Την Δευτέρα 29 Απριλίου έως το Σάββατο του Θωμά, 4 Μαΐου, 45 προσκυνητές με τη συνοδεία των πατέρων Διονυσίου Πατσάνη, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς  Μητροπόλεως Νεαπόλεως, με διοργανωτή της εκδρομής τον π. Γεώργιο Μίλκα και συμμετέχοντα τον π. Νεκτάριο Λασκαρίδη από τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Κύπρου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Στα προσκυνήματά της πολλές φορές φέραμε στο νου μας τα Ιεροσόλυμα, μοιάζουν, με σύνδεσμο τον τάφο του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.
Η παρουσία της Παναγίας ζωντανή, όπως και η πίστη των κατοίκων της μεγαλονήσου, που ύψωσαν πανέμορφα μοναστήρια τιμώντας το πρόσωπό της, όπως αυτό του Κύκκου και της Τροοδίτισσας.


Από τις συγκινήσεις δεν στερηθήκαμε κι αυτές του εθνικού συναισθήματος που βουρκώνει τα μάτια στα φυλακισμένα μνήματα και στον τύμβο της Μακεδονίτισσας.
Και σύγχρονη και κοσμοπολίτισσα, αλλά και δεν ξεχνά η Κύπρος!


Κρατάει με σεβασμό τα όρια – πράσινη γραμμή – της ταλαιπωρημένης ελευθερίας της και σου μεταφέρει με ψυχραιμία αυτό που ακόμη αναζητάει… να ξαναδεί την Αμμόχωστό της να ‘χει ζωή στους δρόμους της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων