02/01/2023 02/01/2023 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στις Συκιές ιερούργησε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.  Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κιζιρίδης, στο κήρυγμά του, επεσήμανε την ανεκτίμητη αξία του δώρου της ζωής: “Την πρώτη του έτους ανταλλάσσουμε μεταξύ μας ευχές. Ποιες είναι πιο σημαντικές; «Ειρήνη», «ευλογία»! Η πιο...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 16:37

Πρωτοχρονιά με χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Συκέων

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά με χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Συκέων

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στις Συκιές ιερούργησε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κιζιρίδης, στο κήρυγμά του, επεσήμανε την ανεκτίμητη αξία του δώρου της ζωής:

“Την πρώτη του έτους ανταλλάσσουμε μεταξύ μας ευχές. Ποιες είναι πιο σημαντικές; «Ειρήνη», «ευλογία»! Η πιο μεγάλη ευλογία είναι η ζωή μας να ελκύει τη χάρη και την ευλογία του Θεού. Η μεγαλύτερη προσφορά στον κόσμο είναι η καλοσύνη και η αγάπη. Μια ζωή αγάπης και θυσίας ήταν ο βίος της Παναγίας και του μεγαλοφάντορος Αγίου Βασιλείου”.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα.

Ο Σεβασμιώτατος, ως δώρο ευλογητικό, πρόσφερε στην εορτάζουσα Ενορία τη χειροθεσία του π. Εμμανουήλ Σιμητσάκου στο βαθμό του Πρωτοπρεσβύτερου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Δήμαρχος Νεαπόλεως – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων