20/11/2021 20/11/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ν. Μαγνησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Μαμούρη.  Ο υποψήφιος διάκονος Κωνσταντίνος Μαμούρης στη συγκινητική του αποστροφή...
20 Νοεμβρίου, 2021 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2021 - 13:08

«Να σταθείς κοντά μου, για να δώσουμε στην Αγγλία τον Χριστό!»

Διαδώστε:
«Να σταθείς κοντά μου, για να δώσουμε στην Αγγλία τον Χριστό!»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ν. Μαγνησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Μαμούρη.

Ο υποψήφιος διάκονος Κωνσταντίνος Μαμούρης στη συγκινητική του αποστροφή προς τον Αρχιεπίσκοπο και το εκκλησίασμα, αφού έκανε μια αναδρομή στα παιδικά του χρόνια, στην ευσεβή του οικογένεια, καθώς και στους πατέρες του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Μαγνησίας, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σχέση του και στη συνεργασία του με τον π. Αθηναγόρα Λουκατάρη. Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στον αγιορείτη πνευματικό του π. Ευλόγιο από το Κουτλουμουσιανό κελί της Μεγάλης Παναγίας.

Δείτε και δεύτερο βίντεο από τη χειροτονία εδώ

Με μεγάλη ευγνωμοσύνη ο υποδιάκονος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, ο οποίος προβαίνοντας σε μια κίνηση ιδιαίτερης πατρικής στοργής επέλεξε να δώσει στον υποψήφιο διάκονο το όνομα του πατέρα του. «Σεβασμιώτατε, κατέληξε ο υποδιάκονος, στέκομαι απέναντι σας οικειοθελώς και παραδίδω τον εαυτό μου στο Θεό και στην υπηρεσία των αδελφών μου. Ιδού, ο δούλος Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου!».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας απευθυνόμενος στον υποδιάκονο υπογράμμισε τα εξής: «Σε καλεί η Εκκλησία να εγκαταλείψεις την πατρική σου οικογένεια και να διδάξεις τον λαό του Θεού στην Αγγλία, την Ουαλία και την Ιρλανδία.

Ας θυμάσαι ότι ο απλός κόσμος έχει ανάγκη την ταπεινοφροσύνη και την απλότητα. Ψαράδες ήταν οι πρώτοι απόστολοι!

Επέλεξα για σένα το όνομα του πατέρα μου: Κωνσταντίνος. Στα Λατινικά σημαίνει αυτόν που στέκεται σωστά. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς σου ότι εγώ θα είμαι δίπλα σου για ό,τι χρειαστείς. Σε καλώ να σταθείς κοντά μου, για να δώσουμε στην Αγγλία τον Χριστό!»

Παρών ήταν και ο άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου κ. Παναγιώτης Δημητρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων