12/01/2020 12/01/2020 Την Κυριακή 12 Ιανουάριου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ στην Ευξεινούπολη. Ο Σεβασμιώτατος, στην αρχή του κηρύγματός του, χαρτογράφησε τη διακονία του Ιερού Ναού, ο οποίος θεμελιώθηκε, για να φιλοξενήσει τους παλιννοστούντες, εκ Ρωσίας, Ποντίους αδελφούς. Το λειτουργικό τυπικό του Ιερού Ναού ακολουθεί,...
12 Ιανουαρίου, 2020 - 19:50

Στον Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ ο Μητροπολίτης Βαρνάβας

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ ο Μητροπολίτης Βαρνάβας

Την Κυριακή 12 Ιανουάριου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ στην Ευξεινούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αρχή του κηρύγματός του, χαρτογράφησε τη διακονία του Ιερού Ναού, ο οποίος θεμελιώθηκε, για να φιλοξενήσει τους παλιννοστούντες, εκ Ρωσίας, Ποντίους αδελφούς. Το λειτουργικό τυπικό του Ιερού Ναού ακολουθεί, με την ευλογία του Επισκόπου, το παλαιό ημερολόγιο.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος πρόβαλε τη μορφή του αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος και υπογράμμισε ιδιαιτέρως τις κορυφαίες αρετές του: την πίστη, τη σιωπή και την υπακοή στις εντολές του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Λέοντα Εφραιμίδη για την άρτια οργάνωση της ιεράς Πανηγύρεως.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιττας στο Ίδρυμα του Αγίου Παντελεήμονος. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτατα ευχήθηκε στη νέα Πρόεδρο κυρία Εύη Νάκου και στον Αντιπρόεδρο κύριο Γεώργιο Κωνσταντινίδη να έχουν πλούσια τη βοήθεια και το φωτισμό του Θεού στο νέο διακόνημά τους. Επίσης, τους βεβαίωσε για τη δική του αμέριστη συμπαράσταση σε οτιδήποτε τον χρειασθούν. Το Σεβασμιώτατο συνόδευε η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» η οποία «έντυσε» με όμορφα γιορτινά τραγούδια την εκδήλωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων