22/10/2023 22/10/2023 Στον Ιερό Ναό- του άρτι εγκαινιασθέντος – Αγίου Εφραίμ και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Πεύκων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε το θαύμα της θεραπείας του δαιμονιζομένου στη χώρα των Γαδαρηνών. «Ο διάβολος, υπογράμμισε ο Επίσκοπος, αναγνωρίζει το πρόσωπο του Χριστού, αρνείται...
22 Οκτωβρίου, 2023 - 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2023 - 14:43

Θεία Λειτουργία Θυρανοιξίων από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Πεύκων

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία Θυρανοιξίων από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Πεύκων

Στον Ιερό Ναό- του άρτι εγκαινιασθέντος – Αγίου Εφραίμ και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Πεύκων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε το θαύμα της θεραπείας του δαιμονιζομένου στη χώρα των Γαδαρηνών.

«Ο διάβολος, υπογράμμισε ο Επίσκοπος, αναγνωρίζει το πρόσωπο του Χριστού, αρνείται τη σχέση της αγάπης μαζί Του και την ταπείνωση. Η αυθεντική αγάπη σε κάνει ταπεινό. Οι Γαδαρηνοί απορρίπτουν το Χριστό από το φόβο της απώλειας του κέρδους. Κόλαση είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Παράδεισος είναι ο άλλος, ο αδελφός μας. Η πίστη όταν κρυφτεί, ο κόσμος γίνεται κόλαση. Χρέος μας είναι, εάν δεν μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας παράδεισο, να μην επιτρέψουμε να γίνει κόλαση».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στην ανέγερση του Ιερού Ναού συνέβαλε γενναιόδωρα ο άρχοντας– εκ Βοστώνης ορμώμενος- κ.  Ιωάννης Λαγκαδινός.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε αναγνώστη τον κ. Βάϊο Πράντζο, πρώην καθηγητή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπέρ πολύτεκνο πατέρα.
Παρόντες στη Θεια Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος Νεαπόλεως – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης και ο βουλευτής κ. Δημήτρης Κούβελας.

 

                                              

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων