06/01/2021 06/01/2021 «Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη,και το φως σου Κύριε, εσημειώθη εφ’ ημάς, εν επιγνώσειυμνούντας Σε ήλθες, εφάνης, το Φως το απρόσιτον.» Ανήμερα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων, Τετάρτη 6 Ιανουάριου 2021,στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη τελέστηκε με βυζαντινή ιεροπρέπεια και κατάνυξη η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ η...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 14:43

Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ναό στη Νεάπολη

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ναό στη Νεάπολη

«Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη,και το φως σου Κύριε, εσημειώθη εφ’ ημάς, εν επιγνώσειυμνούντας Σε ήλθες, εφάνης, το Φως το απρόσιτον.»

Ανήμερα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων, Τετάρτη 6 Ιανουάριου 2021,στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη τελέστηκε με βυζαντινή ιεροπρέπεια και κατάνυξη η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ η Ακολουθία του Όρθρου τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιανουαρίου 2021.

Οι ιεροί ύμνοι και οι κανόνες αποδόθηκαν εξαίσια από τους δυο χορούς των ιεροψαλτών.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης με τη χαρακτηριστική του ιλαρότητα και μειλιχιότητα αναφέρθηκε στο Φως που απορρέει από τη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων και στον πλούσιο φωτισμό που επιχέεται στους καλοπροαίρετους και αγωνιστές.

Υπογραμμίζουμε μετά εμφάσεως ότι τηρήθηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους πιστούς τα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα, ενώ με μέριμνα του προϊσταμένου π. Ελευθερίου Κουτσαυτάκη, οι πιστοί προμηθεύτηκαν σε μπουκαλάκια το Μεγάλο Αγιασμό.

Η Θεία Λειτουργία, με την τεχνική υποστήριξη του κυρίου Δημητρίου Κουκλιάτη, μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση στο κανάλι της Mητρόπολης στο youtube.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων