05/09/2023 05/09/2023 Στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, ένα τριήμερο κατασκηνωτικό για τις κυρίες της Μητρόπολης και όχι μόνον. Μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης και χαράς οι 115 κατασκηνώτριες...
05 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2023 - 17:34

Τριήμερο κατασκηνωτικό για τις κυρίες της Μητρόπολης Νεαπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

Διαδώστε:
Τριήμερο κατασκηνωτικό για τις κυρίες της Μητρόπολης Νεαπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

Στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, ένα τριήμερο κατασκηνωτικό για τις κυρίες της Μητρόπολης και όχι μόνον.

Μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης και χαράς οι 115 κατασκηνώτριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια επιστημονική εισήγηση σχετικά με τις «κεφαλαλγίες και τη διαχείριση του άγχους» από τον καταρτισμένο επιστήμονα τον κ. Παύλο Φιρινίδη ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή, ενώ βίωσαν πνευματική άνωση από την ανάπτυξη του θέματος με τίτλο «Η γυναίκα ο αρμός της οικογένειας» από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλλιακμάνη.

Ο πατήρ Βασίλειος, αφού άκουσε με προσοχή τις απορίες των κυριών, απάντησε εύστοχα, χάρη και στη μεγάλη πείρα του ως πνευματικός, στους προβληματισμούς τους.

Οι κατασκηνώτριες διαγωνίστηκαν στην παρασκευή γλυκού, στην κατασκευή κοσμήματος και διοργάνωσαν με επιτυχία το 10ο Φεστιβάλ Παράδοσης στο οποίο παρουσίασαν με χάρη και δεξιοτεχνία παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Γενικό σύνθημα «κατά το ρήμα σου γένοιτό μου». Κεντρικό πρόσωπο η Υπεραγία Θεοτόκος.

Η γενική γιατρός κ. Ελένη Καρανίκα ενημέρωσε τις κυρίες σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 ο π. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης τέλεσε τη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου και οι κατασκηνώτριες συμμετείχαν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά το πρωινό τραπέζι και το παιχνίδι γνώσεων μαγειρικής ακολούθησε συζητητήριο με θέμα: «φθόνος, το σαράκι της ψυχής» από την υπεύθυνη της κατασκήνωσης κ. Μαρία Χαραλαμπίδου.

Αργά το απόγευμα οι κατασκηνώτριες πήραν το δρόμο της επιστροφής, αφήνοντας στο Ποσείδι ένα μέρος της καρδιάς τους.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

                 

                                                       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων