29/08/2021 29/08/2021 Με λαμπρό τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο επισφραγίστηκε η Πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021. Στο Συλλείτουργο ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης άρχισε το...
29 Αυγούστου, 2021 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2021 - 15:11

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία Ι.Κ.Ν Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία Ι.Κ.Ν Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Με λαμπρό τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο επισφραγίστηκε η Πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021.

Στο Συλλείτουργο ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης άρχισε το κήρυγμά του με μια αναφορά στην αγιαστική δύναμη του Αγίου Πνεύματος. «Το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας», υπογράμμισε ο ακαδημαϊκός Πατήρ, «γεννά τη φιλαδέλφεια και την ένθεη αγάπη, διώχνει το φθόνο που επιχωριάζει στην εποχή μας. Αυτό το έργο επιτελεί το Πνεύμα το Άγιο, όταν συναντήσει καθαρά καρδιά.

Αυτό το Άγιο Πνεύμα συνήγαγε και εμάς σήμερα στον εορτασμό του Τιμίου Προδρόμου. Το Πνεύμα το Άγιο ομίλησε δια των προφητών στην Παλαιά Διαθήκη. Το Πνεύμα το Άγιο εκφράστηκε δια του Τιμίου Προδρόμου και προανήγγειλε την έλευση του Χριστού.

Ο Τίμιος Πρόδρομος υπήρξε ο μέγιστος των Προφητών. Σε όλη την επί γης πορεία του προβάλλει τον Χριστό και ετοιμάζει τις ψυχές των ανθρώπων για την υποδοχή Του.

Πώς;
1) Αναγνωρίζει τον Κύριο όντας έμβρυο στην κοιλία της Αμωμήτου Μητέρας Του
2) αναγνωρίζει και προβάλλει τον Χριστό όταν λέει «Ίδε, ο Αμνός του Θεού».

Στη συνέχεια, ο π. Βασίλειος αντιδιέστειλε τη γνησιότητα του ελεγκτικού κηρύγματος του Τιμίου Προδρόμου με τα προσωποκεντρικά κηρύγματα των σύγχρονων «ψευδοπροφητών», που διχάζουν το λαό και δημιουργούν σχίσματα.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τους δυο αρχιερείς για την ευλογητική παρουσία τους και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να απολαμβάνει τη χάρη των πρεσβειών του Τιμίου Προδρόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων