21/01/2024 21/01/2024 Στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου. «Ο βίος μας ιεροποιείται μέσα στο χρόνο του Θεού και στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας», με τούτη την αποφθεγματική φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα...
21 Ιανουαρίου, 2024 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2024 - 15:17

Χειροθεσία σε άρχοντα Λαοσυνάκτη του Δημάρχου Αμπελοκήπων Λαζάρου Κυρίζογλου

Διαδώστε:
Χειροθεσία σε άρχοντα Λαοσυνάκτη του Δημάρχου Αμπελοκήπων Λαζάρου Κυρίζογλου

Στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου. «Ο βίος μας ιεροποιείται μέσα στο χρόνο του Θεού και στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας», με τούτη την αποφθεγματική φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Αναστασιάδη, τον π. Νικηφόρο Καλαϊτζίδη, τον π. Βασίλειο Κούτλα και τους Διακόνους π. Δημήτριο Κυριάκου και π. Ελευθέριο Αμισηνόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τη σημερινή ευαγγελική περικοπή εστιάζοντας στη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με τους δέκα λεπρούς:  Οι λεπροί θεραπεύονται. Ένας μόνον επιστρέφει, για να ευχαριστήσει. Τότε ακούγεται το δικαιολογημένο παράπονο του Χριστού: «οὐχὶ οἱ δέκα ἐκαθαρίσθησαν; Οἱ δὲ ἐννέα ποῦ;». Ο Κύριος απαιτεί την ευχαριστία. Επιθυμεί να είναι σε διαρκή αγαπητική σχέση με τον κάθε άνθρωπο όπως η Αγία Τριάδα συνέρχεται αγαπητικά. Τι συνιστά όμως την αγάπη; «Αγάπη είναι να δεις στο δρόμο ένα λεπρό και να πάρεις το σώμα του και να δώσεις το δικό σου», αναφέρει ο Άγιος Αγάθωνας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε  σε Άρχοντα Λαοσυνάκτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας το Δήμαρχο και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

 

 

 

 

            

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων