15/03/2020 15/03/2020 Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις Συκιές και τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του υποδιακόνου Ευαγγέλου Μπαμπατζιάνη πτυχιούχου της Ελληνικής Φιλολογίας και στελέχους του Μητροπολιτικού έργου. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε ότι όλη η περίοδος της μεγάλης Σαρακοστής σηματοδοτεί και...
15 Μαρτίου, 2020 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2020 - 17:06

Χειροτονία Διακόνου στις Συκιές

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στις Συκιές

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις Συκιές και τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του υποδιακόνου Ευαγγέλου Μπαμπατζιάνη πτυχιούχου της Ελληνικής Φιλολογίας και στελέχους του Μητροπολιτικού έργου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε ότι όλη η περίοδος της μεγάλης Σαρακοστής σηματοδοτεί και την πορεία της επιστροφής μας στην αγάπη του Θεού. Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος απευθυνόμενος στον νέο κληρικό τον παρότρυνε να εμπνέει την πίστη στον κόσμο που ταλανίζεται από την ολιγοπιστία, να προσφέρει την ελπίδα στους ανθρώπους που κυριεύτηκαν από την απαισιοδοξία, να μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου σε όλους τους ανθρώπους που ως διάκονος θα κληθεί να υπηρετήσει.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος,  σε μια αποστροφή του προς τους  πιστούς, τούς κάλεσε,  στις πειρασμικές και «αποκαλυπτικές» ώρες που διέρχεται όλος ο πλανήτης, να επιδείξουν πίστη στην παντοδυναμία του Θεού, εμπιστοσύνη  στην πρόνοιά Του και ελπίδα στην θεια Του επέμβαση. Ο πειρασμός θα περάσει με τη δύναμη της προσευχής. Αυτά ήταν και είναι τα ακαταμάχητα όπλα της Εκκλησίας ανά τους αιώνες. «Ο Θεός δυνατός εστί ποιήσει συν τω πειρασμώ και την έκβασιν αυτού».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε ειδική ευχή «υπέρ της άρσεως του πειρασμού και της επιδαψίλευσις της θείας βοήθειας».

Δείτε Βίντεο και φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων