14/09/2021 14/09/2021 Την παραμονή της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χθες Δευτέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας νωρίτερα υποδέχθηκε τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο έθεσε προς προσκύνηση του πιστού λαού. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:25

Υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Την παραμονή της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χθες Δευτέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας νωρίτερα υποδέχθηκε τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο έθεσε προς προσκύνηση του πιστού λαού.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε ότι:

“Η ημέρα της Υψώσεως φέρει τα ίσα με την ημέρα της μεγάλης Παρασκευής για τούτο τηρείται άλαδη νηστεία. Ο Σταυρός, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του Θεού στον άνθρωπο. Οι πιστοί έχουν χρέος να τιμούν και να μνημονεύουν με ευλάβεια τη θυσία του Χριστού και να αγωνίζονται, να σταυρώνουν τα πάθη τους.»

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων