13/09/2020 13/09/2020 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νικαίας, η ιερά μνήμη των εν Μικρά Ασία μαρτυρησάντων και τελειωθέντων Νεομαρτύρων κληρικών και λαϊκών πατέρων ημών. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, κάνοντας ένα φλογερό κήρυγμα για τον Άγιο Χρυσόστομο...
13 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2020 - 17:01

Πύρινος λόγος του Μητροπολίτη Νικαίας για τους νεομάρτυρες της Σμύρνης

Διαδώστε:
Πύρινος λόγος του Μητροπολίτη Νικαίας για τους νεομάρτυρες της Σμύρνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νικαίας, η ιερά μνήμη των εν Μικρά Ασία μαρτυρησάντων και τελειωθέντων Νεομαρτύρων κληρικών και λαϊκών πατέρων ημών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, κάνοντας ένα φλογερό κήρυγμα για τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και τους άλλους μαρτυρησάντες νεομάρτυρες της Σμύρνης, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τους γείτονές μας Τούρκους, τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων: του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας , του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, την Τιμία κάρα του Αγίου Ευθυμίου Επισκόπου Σάρδεων, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, και την Τιμία κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εκ Δαρδανελίων και προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των παππούδων και των πατέρων τους, που πριν από 98 χρόνια άφησαν τα προαιώνια χώματα τους της Μικράς Ασίας, και ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους έφτασαν στην προσφυγομάνα Νίκαια, ξεκινώντας τη νέα τους ζωή.

 

Δείτε το κήρυγμα μετά το 2:48:00:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων