14/02/2021 14/02/2021 Τρισάγιο στους αείμνηστους πατέρες και εφημερίους που πέρασαν από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας τέλεσε χθες το πρωί στο Τρίτο Κοιμητήριο Αθηνών ο νυν εφημέριος του ναού, π. Αθανάσιος, ο οποίος, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στη σελίδα του ναού στο facebook, είχε ιδιαιτέρως στη μνήμη του τον τελευταίο εφημέριο και προϊστάμενο του Ναού, «τον...
14 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2021 - 17:02

«Σας υποσχόμαστε ότι δεν σας ξεχνάμε στην Αγία Πρόθεση»

Διαδώστε:
«Σας υποσχόμαστε ότι δεν σας ξεχνάμε στην Αγία Πρόθεση»

Τρισάγιο στους αείμνηστους πατέρες και εφημερίους που πέρασαν από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας τέλεσε χθες το πρωί στο Τρίτο Κοιμητήριο Αθηνών ο νυν εφημέριος του ναού, π. Αθανάσιος, ο οποίος, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στη σελίδα του ναού στο facebook, είχε ιδιαιτέρως στη μνήμη του τον τελευταίο εφημέριο και προϊστάμενο του Ναού, «τον έν Αγίοις αναπαυόμενον, μακαριστόν πατέρα Προκόπιον τον Κοντογιάννη τον Βουρλιώτη, δευτέρας γενιάς μικρασιατικό γόνο».

«Είς μνημόσυνον αιώνιον έσται δίκαιος.

Το καντηλάκι του πάντοτε φωτίζει τους αδελφούς που επιθυμούν να πάρουν την ευχή του και να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής του.
Είθε να έχουμε την ευχή και στήριξή του.

Αείμνηστοι πατέρες μας , αδελφοί και συλλειτουργοί που θεοφιλώς διακονήσατε από το 1922 ως και τις μέρες μας στον Καθεδρικό Ναό μας, σας υποσχόμαστε ότι δεν σας ξεχνάμε στην Αγία Πρόθεση αλλά και στις προσευχές μας προς τον Κύριο της ζωής και του θανάτου, τον μέγα Αρχιερεα Ιησού Χριστό.

Ευγνωμόνως, + πατήρ Αθανάσιος».

Υπενθυμίζεται ότι ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κοντογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ενώ είχε διατελέσει προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου για περισσότερα από 55 έτη.

Ήταν ο παλαιότερος εν ζωή ιερεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας μέχρις ότου εκοιμήθη. Αξιοσημείωτο είναι πως είχε παραλάβει τον ναό ως… παράγκα και με τη βοήθεια των συνεργατών του και του πιστού του ποιμνίου τον αναμόρφωσε στο σημερινό στολίδι της Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων