07/12/2020 07/12/2020 Με κατάνυξη, αλλά και αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας, ο Καθεδρικός Ναός της Νίκαιας γιόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτου Ιεράρχου, Θαυματουργού Αγίου Νικολάου, Επισκόπου των Μυρέων, που τμήμα του Ιερού Λειψάνου του φυλάσσεται εκεί. Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 12:32

Συγκινητική προσέλευση με δάκρυα στα μάτια…

Διαδώστε:
Συγκινητική προσέλευση με δάκρυα στα μάτια…

Με κατάνυξη, αλλά και αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας, ο Καθεδρικός Ναός της Νίκαιας γιόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτου Ιεράρχου, Θαυματουργού Αγίου Νικολάου, Επισκόπου των Μυρέων, που τμήμα του Ιερού Λειψάνου του φυλάσσεται εκεί.

Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τους πατέρες του Ναού. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 , στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος εν συνεχεία τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτην π. Ιωάννη Μαρή και από τους πατέρες του Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα και στη μνήμη του εορταζομένου Αγίου Νικολάου.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου π . Ευθυμίου Τεμπλαλέξη.

Η προέλευση πολλών ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών του Ναού, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν συγκινητική. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ναού, οι πιστοί προσέρχονταν με δάκρυα στα μάτια, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νικολάου και την θαυματουργή εικόνα του, καθώς και να προσευχηθούν στον προστάτη και έφορο της πόλεως και της ενορίας τους, εναποθέτοντας τα προβλήματά τους στον Άγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων