05/10/2021 05/10/2021 Το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, πριν την καθιερωμένη βραδινή Θεία Λειτουργία για τους εργαζόμενους, την προσεχή Πέμπτη 7η Οκτωβρίου (8.00-11.00 το βράδυ). Στον Ιερό Ναό θα θησαυρίζεται προς προσκύνηση και ευλογία λειψανοθήκη περιέχουσα τμήμα εκ των χαριτοβρύτων Αγίων Λειψάνων των θαυματουργών και Νεοφανών Αγίων Μαρτύρων...
05 Οκτωβρίου, 2021 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2021 - 10:38

Τα ιερά λείψανα των νεομαρτύρων της Λέσβου στον καθεδρικό της Νίκαιας

Διαδώστε:
Τα ιερά λείψανα των νεομαρτύρων της Λέσβου στον καθεδρικό της Νίκαιας

Το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, πριν την καθιερωμένη βραδινή Θεία Λειτουργία για τους εργαζόμενους, την προσεχή Πέμπτη 7η Οκτωβρίου (8.00-11.00 το βράδυ).

Στον Ιερό Ναό θα θησαυρίζεται προς προσκύνηση και ευλογία λειψανοθήκη περιέχουσα τμήμα εκ των χαριτοβρύτων Αγίων Λειψάνων των θαυματουργών και Νεοφανών Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εκ Λέσβου, που θα παραμείνει στον Ναό μέχρι την Τετάρτη, 13η Οκτωβρίου. Η εκκλησία την Πέμπτη θα παραμείνει ανοιχτή όλη την ημέρα.

Εκ του ιερού ναού αναφέρονται, επίσης, ποιμαντικώς τα εξής:

Αδελφοί μου, ό Μέγας Βασίλειος αναφέρει περί των Αγίων Λειψάνων τα εξής:

“Αυτός που αγγίζει τα οστά ενός μάρτυρα, συμμετέχει κατά κάποιο τρόπο στον αγιασμό της Χάριτος που υπάρχει στο σώμα”.
Τα τίμια Λείψανα των Αγίων μας είναι οι αστείρευτες πηγές αγιασμού των πιστών, αντλώντας τον από την αστείρευτη πηγή του αγιασμού, το Θεό ! Τιμώντας τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας, τιμάμε το Θεό, τον δημιουργό των σωμάτων. Τιμάμε το Χριστό, τιμάμε το Άγιο Πνεύμα του Οποίου η χάρη είναι εναποθηκευμένη σε αυτά, διότι τα σώματα των Αγίων είναι ” ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος” (Α’ Κορ.5, 19).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων