20/01/2019 20/01/2019 Για το Σκοπιανό για την «Συμφωνία των Πρεσπών» μίλησε ο Μητροπολίτης Πρέβεζας Χρυσόστομος, στην εκδήλωση της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πρέβεζας, εκφράζοντας την αντίθεσή του. Ο Μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην Πατρίδα μας έχει ξεκινήσει μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο λόγω εκλογών όλων των βαθμών, αλλά κυρίως γιατί σε λίγες ημέρες ψηφίζεται μια συμφωνία...
20 Ιανουαρίου, 2019 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2019 - 10:48

“Τα εθνικά θέματα αφορούν τους πάντες”

Διαδώστε:
“Τα εθνικά θέματα αφορούν τους πάντες”

Για το Σκοπιανό για την «Συμφωνία των Πρεσπών» μίλησε ο Μητροπολίτης Πρέβεζας Χρυσόστομος, στην εκδήλωση της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πρέβεζας, εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην Πατρίδα μας έχει ξεκινήσει μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο λόγω εκλογών όλων των βαθμών, αλλά κυρίως γιατί σε λίγες ημέρες ψηφίζεται μια συμφωνία που αφορά και έχει άμεση σχέση με την Μακεδονία. Διότι με αυτή τη Συμφωνία εκχωρούμε εμείς οι Έλληνες εκουσίως όχι μόνο το όνομα – που ίσως θα μπορούσε να γίνει περισσότερο δεκτό- αλλά κυρίως Εθνότητα και Γλώσσα.

Από πότε ένα «μωσαϊκό» εθνοτήτων, Αλβανοί, Βούλγαροι και δεν ξέρω ποιοι άλλοι μπορούν να ονομαστούν Μακεδονικό Έθνος; Και από πότε να ονομαστεί Μακεδονική Γλώσσα… τα Σερβοβουλγαρικά;

Πάντως θα ‘θελα να υπενθυμίσω ότι μετά από δυο Βαλκανικούς πολέμους χύθηκε άφθονο αίμα ηρωικό, που προσφέρθηκε αυτό το αίμα από όλες τις περιοχές της Πατρίδας μας, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα νησιά, την Ήπειρο και τη Μακεδονία βεβαίως. Στο επιχείρημα ότι μπορεί να είναι επωφελής  μια τέτοια Συμφωνία και δεν πολιτικολογώ καθόλου, διότι είναι εθνικό το θέμα και το εθνικό θέμα αφορά τους πάντες. Θέλω να σας θυμίσω ότι δεν ζούμε μόνο το σήμερα, αλλά πρέπει να προβλέπουμε και τι θα γίνει μετά από 20-30-40 χρόνια.

Τι παραδίδετε στα παιδιά σας, τι παραδίδετε στα εγγόνια σας!

Εγώ απλώς αυτό θέλω να υπενθυμίσω και να παρακαλέσω του κυρίους Βουλευτές που εκπροσωπούν τον Νομό αυτό, να το σκεφτούν πολλές φορές και να σκεφτούν τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια συμφωνία η οποία δεν είναι αποτέλεσμα πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά αποτέλεσμα εκούσιας εκχωρήσεως πραγμάτων και εθνικών δικαίων» κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Πηγή: www.topikifoni.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων