21/10/2021 21/10/2021 Αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο στην Πρέβεζα, τελέσθηκε από τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου. Ο Σεβασμιώτατος μετά τον αγιασμό απευθυνόμενος προς τους μαθητές της Σχολής, είπε: «Ήρθατε εδώ για να καλλιεργήσετε το τάλαντο που...
21 Οκτωβρίου, 2021 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2021 - 20:21

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Νικοπόλεως

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Νικοπόλεως

Αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο στην Πρέβεζα, τελέσθηκε από τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τον αγιασμό απευθυνόμενος προς τους μαθητές της Σχολής, είπε:

«Ήρθατε εδώ για να καλλιεργήσετε το τάλαντο που ο καθένας έχει και μπορεί να το αυξήσει. Όμως η φοίτηση πρέπει να είναι ανελλιπής και να γίνεται με ενδιαφέρον και αγάπη. Η ψαλμωδία είναι ουσιαστικό και συστατικό στοιχείο της λατρείας. Δεν νοείται λατρεία χωρίς ψαλμωδία. Είναι πολύ σημαντικό και πολύ ουσιαστικό. Δεν είναι ούτε επάγγελμα ούτε βιοπορισμός. Η ψαλμωδία είναι κατανυκτική όταν προέρχεται από την καρδιά. Όταν προσπαθούμε να αποδώσουμε ένα τροπάριο καρδιακά, με την ψυχή μας, εκείνη τη στιγμή δοξολογούμε το Θεό, τον παρακαλούμε και τον ικετεύουμε να γίνει ίλεως απέναντί μας».

Τέλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τους Καθηγητές της Σχολής για τους κόπους στους οποίους υποβάλλονται προκείμενου ο θεσμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως να αποδώσει καρπούς.

Την τελετή έκλεισε ο Διευθυντής της Σχολής με πρακτικές συμβουλές προς τους μαθητές της Σχολής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων