10/03/2020 10/03/2020 Τελέσθηκε το εσπέρας της Α’ Κυριακής των Νηστειών ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πρέβεζας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ευσέβιος Σπανός, Ηγούμενος της Ιεράς Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:«Η ομολογία της...
10 Μαρτίου, 2020 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 16:19

“Στην Εκκλησία δεν ξεχωρίζει η θεωρία από την πράξη”

Διαδώστε:
“Στην Εκκλησία δεν ξεχωρίζει η θεωρία από την πράξη”

Τελέσθηκε το εσπέρας της Α’ Κυριακής των Νηστειών ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πρέβεζας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ευσέβιος Σπανός, Ηγούμενος της Ιεράς Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:«Η ομολογία της πίστεως στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας».

Ο π. Ευσέβιος στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν ξεχωρίζει στην Ορθόδοξη Εκκλησία η θεωρία από την πράξη. Η πίστη και τα έργα είναι απολύτως συνυφασμένα μεταξύ τους. Όταν το ένα από τα δύο παραμεληθεί, τότε ακολουθεί ο πνευματικός θάνατος. Εν συνεχεία τόνισε ότι μέσα στην Εκκλησία ζούμε την Ορθοδοξία και κερδίζουμε την σωτηρία. Αυτό προϋποθέτει ομολογία πίστεως και βίωση της αληθείας που μόνο η Ορθοδοξία κατέχει και υπερασπίζεται.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας ανέφερε χαρακτηριστικά: ‘’Η Ορθοδοξία μας είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Αυτός που πιστεύει και ομολογεί μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία χαριτώνεται και ανακαινίζεται. Γίνεται δοχείο της χάριτος του Θεού. Η χάρις του Θεού είναι εκείνη που θεραπεύει….η Ορθοδοξία μας είναι η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Η πίστη μας στον Τριαδικό Θεό είναι ανόθευτη και απαρασάλευτη και διατηρείται αδιαλείπτως εκατοντάδες χρόνια μέσα από τους συνεχείς και αδιάκοπους αγώνες που οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας με πνεύμα αυτοθυσίας υπερασπίστηκαν μέχρι θανάτου’’.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο για την κανονική άδεια και ευλογία που χορήγησε στον π. Ευσέβιο, τον π. Ευσέβιο για την γλαφυρή και εμπεριστατωμένη ομιλία του, καί ευχήθηκε προς όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων