13/04/2021 13/04/2021 Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε την Κυριακή Δ’ Νηστειών, 11 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ., στον Ιερό Nαο Αγίου Βασιλείου Πρεβέζης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Μπίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιωάννου και...
13 Απριλίου, 2021 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 11:37

Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Πρέβεζα

Διαδώστε:
Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Πρέβεζα

Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε την Κυριακή Δ’ Νηστειών, 11 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ., στον Ιερό Nαο Αγίου Βασιλείου Πρεβέζης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Μπίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιωάννου και στο μοναδικό έργο του την Κλίμακα, για την οποία είπε ότι αν και έχουν περάσει 1400 έτη από την εποχή που συνεγράφη, ο προβληματιζόμενος σήμερα άνθρωπος συναντά την ίδια θρυμματισμένη εικόνα της ταυτότητάς του, που του προβάλλουν ζωηρές σύγχρονες επιστημονικές και πνευματικές δραστηριότητες. Σχετικά με την έρημο που έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναίτης είπε ότι μέσα στα πλαίσια της ζωής της Εκκλησίας η έρημος είναι ένας πνευματικός χώρος με εσχατολογικές διαστάσεις, όπου ο Κύριος θριάμβευσε επί του σατανά και οι ασκητές εξαφάνισαν αποτελεσματικά τα τεχνάσματα των δαιμόνων.

Τέλος τόνισε ότι η μεγάλη υπηρεσία που προσφέρει σήμερα η μελέτη των πατερικών νηπτικών κειμένων είναι η ψυχική ανασυγκρότηση και εσωτερική ενοποίηση της προσωπικότητας του χριστιανού που θα ήθελε να βιώνει αυθεντικά την πίστη του στον Χριστό και να αποκτήσει την πνευματική εκείνη διαύγεια που θα τον κάνει ικανό να αντιληφθεί το είδος και την ποιότητα του πνευματικού του περιεχομένου.

Η ακολουθία τελέσθηκε με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων