07/06/2022 07/06/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης διά του Γραφείου Νεότητος αυτής διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας στην γραφική Πάργα και την ευρύτερη περιοχή, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για μια παράδοση που θέλει στο τελείωμα της σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τις εξετάσεις να οργανώνεται...
07 Ιουνίου, 2022 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 - 15:13

Εκδρομή για τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας

Διαδώστε:
Εκδρομή για τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας

Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης διά του Γραφείου Νεότητος αυτής διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας στην γραφική Πάργα και την ευρύτερη περιοχή, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022.

Πρόκειται για μια παράδοση που θέλει στο τελείωμα της σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τις εξετάσεις να οργανώνεται αυτή η εκδρομή, με στόχο την καλύτερη γνωριμία των σπουδαστών με την τοπική Εκκλησία αλλά και για να εκφρασθεί το ανύστακτο ενδιαφέρον αυτής και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως κ. Χρυσοστόμου για την σπουδάζουσα νεολαία.

Η καλοκαιρινή αυτή εξόρμηση άρχισε νωρίς το πρωί με βαρκάδα από το λιμάνι της Πάργας στο απέναντι νησάκι της Παναγίας όπου τελέσθηκε μικρή δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο για τους σπουδαστές, τις σπουδάστριες και τους καθηγητές της Ακαδημίας. Η ημέρα συνεχίστηκε στο παραθαλάσσιο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην ομώνυμη παραλία της Πέρδικας Θεσπρωτίας με πρωινό και μπάνιο στη θάλασσα και στην απέναντι νησίδα.

Το μεσημέρι λίγο πριν το μεσημεριανό φαγητό επισκέφθηκε την ωραία παρέα των εκδρομέων ο Σεβασμιώτατος και συνομίλησε μαζί τους, απευθύνοντάς τους λόγους πατρικούς, ώστε να απαντήσουν στις νεανικές τους αναζητήσεις, ενώ κλείνοντας αυτή την σύντομη αλλά εποικοδομητική συνάντηση προσέφερε σε όλους ένα βιβλίο για την πνευματική τους οικοδομή.

Η ημέρα αυτή της πνευματικής και σωματικής αναψυχής έκλεισε με απογευματινή βόλτα στην Πάργα, η οποία διανθίστηκε από κατ’ ιδίαν συζητήσεις σπουδαστών μεταξύ τους και με κληρικούς που τους συνόδευσαν στην εκδρομή και πήραν τον δρόμο της επιστροφής ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων