18/03/2020 18/03/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα χοροστάτησε την Β΄Κυριακή των Νηστειών, κατά τον Γ΄Κατανυκτικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.  Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Πώς θα αναστήσουμε τον πόθο της ψυχής μας;». Ο π....
18 Μαρτίου, 2020 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 10:36

Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Πρέβεζα

Διαδώστε:
Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Πρέβεζα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα χοροστάτησε την Β΄Κυριακή των Νηστειών, κατά τον Γ΄Κατανυκτικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Πώς θα αναστήσουμε τον πόθο της ψυχής μας;».

Ο π. Αχίλλιος στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι ο άνθρωπος είναι πλασμένος για τα ανώτερα. Είναι πλασμένος για τα αιώνια. Άρα έχει μέσα του τον Θεό αφού είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Του. Συνεπώς υπάρχει μέσα του ο Θείος πόθος.

Αναφερόμενος στα όπλα που ενισχύουν τον αγώνα αυτό σημείωσε την αξία της εγκράτειας και της νηστείας ικανές να νικήσουν τους πειρασμούς, την προσευχή, την επικοινωνία δηλαδή με τον Θεό, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως μιλώ στον Θεό σημαίνει αγαπώ τον Θεό και εμπιστεύομαι τον Θεό. Τέλος αναφορά έκανε στην μελέτη του λόγου του Θεού και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αυτός που μιλά στον Θεό δεν θέλει μόνο να μιλάει αλλά και να ακούσει τον Θεό. Και τότε καταφεύγει στον λόγο Του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για την κανονική άδεια και ευλογία που χορήγησε στον π. Αχίλλιο και τον ίδιο για την ομιλία του, ευχόμενος προς όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων