18/09/2019 18/09/2019 Με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε ο πολιούχος της Φιλιππιάδος Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης. Την παραμονή Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Ιωάννης Θήλυζας, ο...
18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2019 - 20:06

Η εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος στην Φιλιππιάδα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος στην Φιλιππιάδα

Με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε ο πολιούχος της Φιλιππιάδος Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης.

Την παραμονή Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Ιωάννης Θήλυζας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου αγίου εστιάζοντας στην ταπείνωση και πραότητα η οποία και αποτέλεσε κύριο γνώρισμα της βιοτής του, οδηγώντας τον στην αγιότητα που αποτελεί σκοπό και πρόκληση για τον κάθε χριστιανό.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, συλλειτουργούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Βησσαρίωνος, παρουσία πλήθους κόσμου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία μαθητών και μαθητριών των σχολείων της περιοχής, οι οποίοι κατά την επιστροφή της λιτανείας έρραναν με λουλούδια την εικόνα του πολιούχου Αγίου.

Τέλος, τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι βουλευτές του Νομού κ. Στέργιος Γιαννάκης και Κωνσταντίνος Μπάρκας, οι δήμαρχοι Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Πρεβέζης κ. Νικόλαος Γεωργάκος και Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση, περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων της περιοχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων