19/09/2023 19/09/2023 Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους εορτάστηκε η μνήμη των Μικρασιατών Αγίων Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδεται στους μάρτυρες και το μαρτύριο μέσα στην Εκκλησία και τους λόγους...
19 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2023 - 15:16

Μνήμη Μικρασιατικής Καταστροφής στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης

Διαδώστε:
Μνήμη Μικρασιατικής Καταστροφής στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους εορτάστηκε η μνήμη των Μικρασιατών Αγίων Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδεται στους μάρτυρες και το μαρτύριο μέσα στην Εκκλησία και τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Επεσήμανε την σημασία της άρσης του εκούσιου σταυρού, πράξη που χαρακτηρίζει τους Μικρασιάτες Αγίους και τέλος σημείωσε με εμφατικό τρόπο ότι η Μικρασιατική Καταστροφή είναι η μεγαλύτερη από την εποχή της αρχαιότητας.

Στο τέλος παρουσία του κ. Δημάρχου και εκπροσώπων των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο για τους αναιρεθέντες αδελφούς μας κατά την καταστροφή όπως και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων της πόλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων